Wijk en Aalburg, heerlijkheid van nature
Wijk en Aalburg ontstond twee eeuwen geleden, doordat de heerlijkheid Wijk en het dorpje Aalburg geleidelijk naar elkaar toegroeiden. In 1814 worden beide dorpen officieel verenigd en hoort het als eenheid bij het Land van Heusden en Altena.

Charmant dorp
Het charmante dorp Wijk en Aalburg ligt in de Brabantse gemeente Altena. U vestigt zich aan de waterweg van het Heusdensch Kanaal en de Afgedamde Maas. Hier bent u omringd door een omvangrijk polderlandschap en zit u op een steenworp afstand van de Wijkse Waard, een uiterwaard met enkele kreken in de Afgedamde Maas.

Gemoedelijk, gevarieerd en uitgestrekt
Wijk en Aalburg kenmerkt zich door een hechte gemeenschap en een rijk verenigingsleven. Er zijn tal van sport­verenigingen en een actieve volksdans- en muziekvereniging die kleur geven aan het dagelijks leven. Ook de week­markt op dinsdag draagt bij aan de dorpse gemoedelijkheid. Daarnaast vindt u in en om het dorps­centrum alle dagelijkse basisvoorzieningen, zoals supermarkten, zorginstellingen, winkels en horeca. Gaat u wat verder buiten het centrum, dan geven de strandjes aan de Maas u alle ruimte voor dagrecreatie.

Eropuit in Wijk en Aalburg en omstreken
Wijk en Aalburg is één van de dorpen van de gemeente Altena. Stuk voor stuk karakteristieke en landelijke dorpjes met een unieke identiteit en een bezoekje meer dan waard. De gemeente Altena ligt precies tussen de A27 en de A2, waardoor steden als Gorinchem en ’s-Hertogenbosch goed bereikbaar zijn.

Heerlijk en ideaal gelegen
De vitale omgeving van Wijk en Aalburg leent zich uitstekend voor een natuurrijke wandeling of fietstocht. Met de Afgedamde Maas als achtertuin is uw dagelijkse wandeltocht al uitgestippeld. Daarnaast is uw woning de ideale uitvalsbasis om eropuit te trekken richting de Loonse en Drunense Duinen of Nationaal Park de Biesbosch, één van ’s lands mooiste natuurgebieden met haar zoetwater-getijden, kreken en riviereilanden.

Omringd door historie
Het is niet alleen groen en waterblauw in Wijk en Aalburg. Wilt u cultuur snuiven, shoppen of lekker opgaan in de stadse drukte? Bezoek het trotse ’s-Hertogenbosch of de knusse vestigingsstad Gorinchem. Twee prachtige steden, beide met een uniek karakter en bekend om hun gezellige horeca, rijke historie en authentieke gebouwen. Over historie gesproken: wat dacht u van een fietstocht langs de uitgestrekte, Oude Hollandse Waterlinie?

De natuurrijke ­omgeving van Katalijnehof verveelt geen moment. Elk seizoen kleurt het landschap anders, waait er een andere wind en verandert het karakter van de natuur. Fascinerend om dagelijks van dichtbij mee te maken. Dat noemen we nou een rijkdom aan variatie.

Google Maps